Usterka związana z prawdopodobnie olejem

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • aspire
    Classic
    • 2011
    • 3

Zamieszczone przez Golas27
    kurde przeciez ona ledwo ruszona
    to też cały czas o tym mówię!
  • razor555
    Classic
    • 2010
    • 3

Witam serdecznie użytkowników forum. Posiadam Skodę Octavie 1.8T 20V AUM Benzyznę, problem tkwi w tym że gdy próbuję zapalić samochód na komputerze pokładowym wyskakuje komunikat na czerwono : STOP! Oil press stop motor! . Sprawdziłem stan oleju i było już mało ale gdy dokupiłem i dolałem dalej pojazd nie chce zapalić i wyskakuje ten sam komunikat. Czy ktoś ma pomysł co mogło się stać lub co jest powodem ?

Komentarz

• rkb
      RS
      • 2008
      • 2152
      • Rapid Spaceback (NH1)
      • CYVB 1.2 TSI 110 KM

komunikat mowi o niskim cisnieniu oleju - czyli smarowania, na twoim miejscu w ogole bym tego silnika nie odpalal tylko auto na linke i sprawdzic pompe oleju, albo czujniki, bo jak silnik jest slabo smarowany to mozesz go szybko zabic.
      Kiedyś O1 1.8T , Później O2FL 1.6 Fabia II 1.9 TDi, teraz Rapid 1.2 TSI 110 km

Komentarz

• Maicroft
        Moderator
        S_OCP MemberModeratorr
        • 2004
        • 25757
        • Audi

Ale to auto nie zapala i stad wyskakuje taki komunikat.

Jak auto nie chce odpalic przez dluzszy czas to moze wlasnie taki komunikat wyskoczyc.
        Spritmonitor.de

Komentarz

• rkb
          RS
          • 2008
          • 2152
          • Rapid Spaceback (NH1)
          • CYVB 1.2 TSI 110 KM

taki alert pojawia sie przewaznie jak nie podaje oleju do silnika, zabezpieczenie przed zatarciem jak np padnie pompa oleju albo jakis syf przytka wszystko.... fajnie ze w ogole cos takiego jest i dziala

widzialem kiedys cos podobnego jak poszla miska i olej caly zlecial, w gofie albo pasku, nie pamietam juz ale cos ze stajni VW
          Kiedyś O1 1.8T , Później O2FL 1.6 Fabia II 1.9 TDi, teraz Rapid 1.2 TSI 110 km

Komentarz

• Robercik
            Drive
            • 2008
            • 91
            • Octavia II (1Z3)
            • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

Witam
            Miałem to samo i niestety u mnie spalił się komputer sterujący silnikiem, przyczyną było zwarcie w sondzie lambda. Objaw był identyczny jak u Ciebie. Spróbuj podłączyć vag jeżeli nie będzie się chciał połączyć to na 100% masz spalony komp.

pozdrawiam
            Jest O2Fl CFHC, Passat B6 1.9tdi BLS
            Była O2FL BXE, Audi A2 1.4TDI,
            Była O2 BXE
            Była O1 1.8T + automat

Komentarz

Pracuję...